Koronavirus

Jsme lidi, nás nevypnete! Na Václavském náměstí se demonstruje za svobodu

Organizátoři svolali na nedělní odpoledne další demonstraci proti vládním opatřením. Akci na podporu svobody s názvem Jsme lidi, nás nevypnete!

Organizátoři k pozvánce na demonstraci uvedli: „Diktát začíná tam, kde končí svoboda! Jsme v době, kdy už ani námi volení poslanci nemohou vyjádřit svůj názor. Nebudeme dále přihlížet,“ napsali s tím, že podporují čin poslance Lubomíra Volného.

Ten má na demonstraci vystoupit spolu se zpěvačkou Ilonou Csákovou nebo boxerem Lukášem Konečným.

Na náměstí se sešly stovky lidí

Na náměstí se sešly stovky lidí

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Na demonstraci v horní části náměstí se sešly až stovky lidí s českými vlajkami a píšťalkami, kteří skandují hesla o svobodě a demisi. „Máme toho dost, svobodu, svobodu!” ozývá se z davu. Na shromáždění nemá téměř nikdo nasazenou roušku a nedodržují se rozestupy.

Iniciativa Chcípl PES protestovala v pátek odpoledne na pražské Malé Straně před Úřadem vlády. Kritici vládních opatření chtěli blokovat některé další objekty, neboť jim vadí, že vláda svými opatřeními omezuje život v ČR.

Iniciativa nedávno aktivizovala provozovatele restaurací, kteří se rozhodli otevřít své podniky s tím, že jde o politické buňky, protože podle iniciativy politická jednání mají z vládních protiepidemických nařízení výjimku. Ministerstvo vnitra takovýto výklad odmítlo a policie v otevřených podnicích až na výjimky zasahovala.

Demonstrace Jsme lidi, nás nevypnete!

Demonstrace Jsme lidi, nás nevypnete!

Foto: Novinky

Vláda jako součást opatření proti šíření koronaviru uzavřela restaurace už loni na jaře, ke stejnému kroku sáhla v polovině října. Zákaz od té doby s výjimkou krátkého období před Vánocemi trvá dodnes. Restaurace mohou pouze prodávat jídlo a nápoje z okénka a bojují o přežití.

Živě: 

Zdroj: Novinky.cz, čtk

Související články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button